Det perfekte bid

Tandlæger har i mange år ønsket sig et redskab til at se, hvad der forgår inde i patientens mund når der tygges. Nu kan det lade sig gøre med T-Scan®.

Med T-Scan® er det muligt for tandlægen at analysere hvilke tænder, der rammer først når der tygges sammen, samt hvilke tænder, der eventuelt belastes og hvor meget de belastes. Bidet bliver balanceret. Og kroner, broer, proteser og implantater kommer efter korrektion til at passe i højden.

Ved bidefunktionsproblemer er T-Scan® et vigtigt hjælpemiddel. Disse kan vise sig ved spændingshovedpine og ømme tyggemuskler og kan være forårsaget af uhensigtsmæssige tandkontakter eller bidmønstre. En bidregistrering med T-Scan® kan finde de smertegivende tænder, der er overbelastet.

Scanning af sammenbid

En typisk seance med T-Scan® forløber således, at tandlægen analyserer dit bid ved at du bider sammen på det tynde folie der sidder på T-Scanneren. Hermed overføres data via digitale sensorer i foliet til et diagram på en computerskærm, hvorpå tyggekraften fra hver tand nu måles og analyseres. Herefter foretages eventuelle korrektioner. Mellem hver korrektion foretages nye scanninger, indtil biddet er balanceret.

Se hvordan en typisk behandling foregår herunder i video’en: Behandlingen er her udført at Dr. Robert Kerstein, som har udviklet T-scan®. Dr. Robert Kerstein har besøgt Lyngetand og undervist klinikken i brugen af T-scan®.