Korrekt tandbørstning

I det første afsnit af TandTV, kan du se, hvordan du skal børste tænder korrekt. Korrekt tandbørstning er nødvendigt for at opretholde en god mundhygiejne.Det er derfor vigtigt, at man benytter en optimal tandbørstemetode, for at fjerne de bakteriebelægninger, der findes på tandens overflade. Derudover kan korrekt daglig tandbørstning også sikre en god ånde og et smukt smil.

Hvorfor tandtråd?

LyngeTand er klar med 2. afsnit af Tand TV, som denne gang vil handle om vigtigtiheden af mellemrumstandbørster og tandtråd.

Det er ikke tilstrækkeligt kun at børste tænderne med el-tandbørste eller almindelig tandbørste for at fjerne alle bakterier. Man bør derfor ud over den daglige tandbørstning også rense mellemrummene mellem tænderne med tandtråd eller mellemrumsbørster en gang dagligt for at undgå huller og forebygge sygdomme i mundhulen.

Så meget sukker er der i slik

Alle véd at sukker giver huller i tænderne, og generelt ødelægger vores og vores børns helbred. Men véd du egentligt, hvor meget sukker vi hælder indenbords, når vi spiser slik? Se med i dette afsnit af Tand TV, hvor vi viser en helt ny og tankevækkende video fra Tandlægeforeningen.

Implantater

Tandimplantater kan øge livsglæden hos de mange mennesker, som mangler en eller flere naturlige tænder eller som har proteser der sidder dårligt. Kort fortalt er et tandimplantat en kunstig tandrod lavet af titanium, som sættes i, hvor naturlige tænder mangler.

I dette afsnit af Tand TV kigger tandlæge Jan Girotti fra LyngeTand nærmere på tandimplantater. Se med når Jan besvarer spørgsmålene, hvad tandimplantater er, hvorfor implantater er det rigtige valg, og principperne for implantat behandling.

Behandling af paradentose

Rigtig mange mennesker oplever i løbet af livet paradentose. I dette afsnit af Tand TV introducerer tandlæge Jan Girotti dig til, hvad paradentose er, og ikke mindst hvordan moderne behandling af paradentose kan hjælpe dig.

Tandbørstning og brug af tandtråd sammen med regelmæssig tandrensning og tandrodsrensning er de første skridt i behandlingen af paradentose. I nogle tilfælde er dette desværre ikke nok til bekæmpelse af paradentose, og derfor tilbydes der i dag gen- og mikrobiologisk test samt laser og knogle regenerativ behandling. Hør mere om denne behandling i afsnittet ovenfor.

Husk at komme til regelmæssig undersøgelse hos din tandlæge, da paradentose kun sjældent giver symptomer eller kan ses med det blotte øje.